Ejtenék „pár” szót a Premier League-ben szereplő éllovasokról, nagyágyúkról.

Manchester United

C. Ronaldo távozása után egy újabb világsztár hathatja el a klubot.Wayne Rooney távozni akar a Manchester United-ből, ami nem meglepő, egyrészt nem játszik már olyan formában, mint régen ezt persze tudja ő is és az angol média is, ami nem fél kinyilvánítani a kritikáit Rooney iránt így első sorba nekik köszönhetik majd a szurkolók, ha távozik a csapattól. A második tényező az meg az, hogy nem tud garanciát adni a Manchester United Rooney-nak, hogy ütőképes csapat részese lesz a további esztendőkbe. Már pedig melyik sztárfocista szeretne ilyen mondatok után maradni a klubjában, ha elmondják neki, figyeljél ide Rooney ne álmodozz Premier League első helyezésről és a Bajnokok Ligája megnyeréséről sem.

Nem akarom a Manchester szurkolókat megbántani, de akik értenek a focihoz, azok tudják, hogy megöregedett az MU: (Van der Sar, W. Brown, G. Neville, Ferdinand, Scholes, Giggs, Owen) Ők már 30 évnél idősebbek és tudom, van még élet a fociban 30 éven túl is és persze ők se fociznak annyira rosszul, csak azt akarom mondani egy fiatal tehetség, aki bizonyítani akar az edzőjének, a családjának és főleg magának, az szerintem hasznosabb, mint egy motiválatlan tapasztalt játékos. De ezt elmondhatnám a Chelsea-re is. Én olyan játék politikát képviselnék, ha edző lennék, hogy a fiataloknak sokszor adnék esélyt. Főleg Angliában, ahol horribilis összegekért veszik meg a külföldi tehetséges tinédzsereket.

Arsenal

De tudjuk azt is nem minden hol válik, be ez a politika lásd: Arsenal ahol már 3-4 éve megy, a fiatalítás még sincsenek kimagasló eredmények Arsene Wenger háta mögött. Amióta Henry elment a klubtól 2007-ben, azóta csak a 3.-4. helyet tudja elérni a bajnokságban. Legutóbb 2003/2004-es szezonban nyert bajnokságot az Arsenal, ez mindent elmond. Szerintem az lehet a gond, hogy Van Persie nem igazán jó csatár, és ha muszáj, lenne megtartani akkor is mellé minden féle kép raknék még egy szem csatárt. De nem egy Bendtner-t aki hullámzóan teljesít, amikor jó napja van bármelyik csapatnak tud, 3-4 gólt rúgni, mikor rossz napja van, akkor meg nem megy neki még az üres kapuba gólrúgás sem. Samah jó vérfrissítés lehet az Arsenálnak. Arsavin meg szélső támadó őneki igazából rossz választás volt a Premier League, mert kisebb termetű ellenfeleinél így egy fizikailag erősebb játékos 1v1-ben lazán, könnyedén elveheti tőle a labdát. Lehet mondani, hogy technikás, de azért nem túlzottan ő is olyan, mint Bendtner mikor van, kedve játszani akkor megy neki, mikor nincs, akkor siralmas játékerőt képvisel. Mindkettő játékos többször volt rossz formában, mint jóban.

Chelsea

A Chelsea-ről nem írtam. Be kell, valljam 7 éve Chelsea fanatikus, szurkoló vagyok. De ugyan úgy kritizálom, mint a többi csapatot. Ha én lennék az edző repíteném a következő játékosokat: P. Ferreira, Lampard, Anelka, Drogba, Hilárió

Gondolom, sokakat meglepek ezzel, de elmondom mik az okok. Alapjáraton a fő probléma az-az öregség. Lampardot, Drogbát már rég el kellett volna adni, ha hasznot (lásd: pénzt, lóvét, money-t) akar látni a játékosokból a klub. Anelkát, meg se vettem volna ő technikás, ugyan de nem Chelsea szintű, erősségű játékos. Van fiatalabb, ügyesebb, okosabb, ravaszabb, motiváltabb játékos is a helyére.

Értem én, hogy Roman Abramovics nem akar pénzt látni belőlük inkább eredményeket vár, de ha 1-2 év után csak bajnokságot tud velük nyerni aztán azt sem 3 évig 2006/2009-ig és Bajnokok Ligáját sem tud velük egyszer sem nyerni akkor valamin kellene változtatni nem csak az edzőket váltogatni. Carlo Ancelotti már legalább játszatja a fiatalokat BL-ben és a bajnokságban is, nem csak a hazai kupákban, mint elődei. Én elsősorban nem csak a klub tehetséges fiataljait próbálgatnám, hanem más országokban remeklő 20-24 éves srácokat poton pénzért megvásárolnám, kölcsönözném. Emlékszem, volt nem is egy periódusa Drogbának, mikor mindenki melegebb éghajlatra kívánta. Sajnos akkor nem küldték el. Az előző szezonban ő vitte a hátán a Chelsea-it. Fiatal csatárok tömkelege is képes lett volna, erre úgy gondolom. De inkább a horribilis fizetés összeget kérő, rohadt lassú ám „gólerős” csatárban bíznak. Lehet, ha őket eladná a Chelsea FC visszaesne a bajnokságban, de 1-2 év alatt a fiatalok megszoknák az új csapatot és csapat is megszokná őket (csapatjáték) és szerintem szép jövő elé néznének. A csapatjáték a lényeg magyarul a passzolás, ha már a passzolás is problémát jelent valahol ott nem vihetik sokra. Pedig még sok játékosnak, köztük „sztároknak” is nehézséget okoz a pontos passzolás, ami nagyon nagy szégyen szerintem.

Liverpool

Xabi Alonso és Rafael Benítez távozása után összeomlott a csapat. Fernando Torres volt a leggyengébb láncszem a VB győztes spanyoloknál, de a klubjában sem villogott. Gerrard nem volt jó formában az előző szezonban sem és a mostaniban sem kiemelkedő a teljesítménye.

A Liverpool nagy pénzügyi válságban van/volt. A bankoknak fizetni kellett így, ha a meglévő tulajok nem voltak képesek fizetni, új tulajdonos után kellett nézni. Úgy néz ki most már helyre áll a rend és a két tulajdonosa eladta a klubot bár ennek nem örültek, mert nagy veszteség érte őket (de azért nem kell sajnálni őket). De, nem csak új tulajdonosa lett a Liverpool-nak hanem új edzője is, mégpedig Roy Hodgson aki eddig nagyon pocsékul végzi munkáját mivel szinte alig változott a keret mégis a Liverpool most az utolsó előtti helyen kullog a tabellán pedig nincs sok új arc a keretben. Remélhetőleg helyre áll a rend a Liverpool háza táján és visszaverekszi magát a Premier League élére.

Manchester City

Roberto Mancini bevásárolt a nyáron és leszerződtette az alábbi játékosokat: Jerome Boateng, Yaya Touré, David Silva, Alekszandar Kolarov, Mario Balotelli, James Milner.

Úgy látszik nem hiába, ugyanis megverték otthon az éllovas Chelsea-it és másodikak jelenleg a bajnokságban. Megjegyezném, nem volt olcsó mulatság és nem is volt ésszerű a bevásárlás, ugyanis vett olyan sztár játékost is, akinek a helye még mindig instabil magyarán vagy az játszik, aki eddig is és a most vásárolt játékos, kispados, vagy aki jó formában játszott eddig és kezdő volt az mégis a kispadra kerül, a vásárolt játékos meg a helyére került a kezdőben, aki lehet nincs is jó formában.

Ebbe a szezonba szinte 100%, hogy benne lesz a csapat az első 4. helyezet közt. Kíváncsi vagyok majd jövő nyáron kikkel fog erősödni a csapat meg arra is, hogy meddig fog menetelni a Bajnokok Ligájában.

Nemsoká újra jelentkezem!

Addig is bírjátok ki, tudom nehéz lesz. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://thisishungary.blog.hu/api/trackback/id/tr832388975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.10.23. 23:09:28

A végén kiderül, hogy a Benitez nem is szerepelt olyan rosszul a Poollal, ahhoz képest amit a Hodgson csinál most. Pedig gyűlölöm a Rafát, főleg, hogy most a kedvenc csapatomat nyomorítja..
süti beállítások módosítása