Eddig a politikáról nem írtam szóval most pótolom lemaradásomat és a közepébe csapok hogyan is látom a politikai helyzetet 2010.október.14-én. :)

Az elmúlt 2 hét terméséről beszélnék.

Az Országgyűlés hétfői ülésén 259 igen és 89 nem szavazattal, tartózkodás nélkül megszavazta a médiatanács tagjairól és elnökéről szóló előterjesztést. A döntés értelmében a médiatanács tagjai a Fidesz által javasolt Vass Ágnes, Kollarik Tamás, Koltay András és Auer Tamás.

A médiatanács öt tagból áll, a testület elnöke Szalay Annamária lesz, aki mint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke automatikusan tölti be ezt a posztot. A testület elnöke és a tagok kilenc évig töltik be a posztjukat.

Ezt megpróbálom lefordítani, akinek ez a két bejegyzés nem mondana semmit. Az történt, hogy Magyarországon megszűnt a demokrácia. Ugyanis először az Európai Unióban itt lesz olyan, hogy csak a jelenlévő kormány emberei irányítják az ORTT. Más országokba és régebben itt is az volt, hogy az ellenzék emberei lásd: MSZP, JOBBIK, LMP szóval ezeknek a pártoknak a jelöltjei lennének a média tanács tagjai. De Orbán Viktor és a FIDESZ-KDNP tett róla hogy ne csak a parlamentben legyen „narancssárga” szín, hanem a tévébe, rádióba és a csapból is csak narancsszínű információ „folyadék” folyjon. Magyarán ha lenne is a magyar társadalomnak olyan érzése, hogy jól van gyerekek most már elég ebből mást is szeretnék hallani (pl: ígérgetések nélküli, reggeli tévés és rádiós műsorokat) akkor arra kell rájönnie, hogy 9 évig ez az 5 „okos” ember fogja az ORTT (Magyar médiát) irányítani.

Érdekességek:

Azt tudni illik, hogy az adott kormány irányítja a köztévéket pl: m1, m2. Az ATV SZDSZ-es, MDF-es politikai nézetű volt. Mivel már mindkét párt megszűnt létezni így valószínűleg az LMP fogja átvenni a csatornát. A Duna TV a Magyarságról, Magyarországról rólunk-magyarokról szól csak sajnos ez nem eladható itt, magyarán nem érdekel senkit. A Duna TV mellesleg független szellemű politikai nézeteket képvisel. A Hír TV-ről tudjuk, hogy az teljesen FIDESZ csatorna, bár anno a JOBBIK-al volt szövetségbe az adó, de nem tudni lesz-e ennek folytatása ennek a „kapcsolatnak”.

A két kereskedelmi adó lásd: TV2, RTL Klub – ők azok, akik nem politizálnak és elveszik a figyelmet a politikáról. „Hülyítik” a társadalmat. Cirkuszt csinálnak, lásd: Mónika Show – Olyan emberek követik nyomon, akik a saját magánéleti problémájukkal sincsenek tisztába, közbe másoknak a társadalmi, magánéleti problémája érdekli őket és kigúnyolják, kinevetik az adott személyeket. Csak egy kicsit kéne magunkba nézni, magunkból kiindulni aztán „lehet” ítélkezni, nevetni.

Az MSZP-ről még nem beszéltem pedig ennek az egész törvénymódosítással ő bukott a legnagyobbat, még pedig azért, mert nem lesz egy csatorna (tv, rádió) sem amin tudná reklámoztatni magát. Így, ha nem csinál magának egy saját tv csatornát, mint például a Hír TV (FIDESZ) akkor, az fog történni, hogy Magyarország második legerősebb pártja az MSZP csatorna nélkül marad, és úgy, mint a Parlamentben itt is megszűnik létezni a demokrácia fogalma - saját vélemény kinyilvánítása. Ha 4 év múlva meg is bukna a FIDESZ, akkor is a FIDESZ emberei fognak a média tanács élén állni és nehezen képzelem el, hogy jó döntéseket hozna a magyar társadalomra és az MSZP-re nézve, ez a tanács.

Legalább a média tanács emberei lennének ellenzéki képviselők, ha már a Köztársasági Elnök (Schmitt Pál) nem független szellemű politikus. Igaz, az alkotmány nem írja elő, hogy ha valaki kilép a pártjából, akkor ő nem tekinthető függetlennek pedig jobb lenne, ha ezen a téren alkotmánymódosítás történne, mivel nem hiszem el a 19. éves fejemmel, hogy független döntéseket fog hozni a köztársasági elnök úr. Schmitt Pál bácsi, aki még másfél hónapja még 100%-os Fidesz-es politikai nézetei voltak és azt nem gondolom, hogy nem tudta egy-két óra alatt elfelejteni vagy kitöröltni a memóriájából a Fidesz-es politikai nézeteit.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisishungary.blog.hu/api/trackback/id/tr212372896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.10.18. 00:21:09

Jó a cikk, de azért a Klubrádió, ATV elég mszp-barátnak tűnik!:)
süti beállítások módosítása