Sziasztok! ,Jó napot ,Jó reggelt ,Jó estét kívánok minden olvasónak.(Azért írtam ennyi köszönést, hogy minden korcsoportnak megfeleljen és az olvasó az aszerinti időbeosztási köszönést olvassa el magának.)

Ez az első bejegyzésem. Biztos lesznek hibáim, de ezek a hibák egy idő múlva megszűnnek remélhetőleg. Várom a véleményeket, folytassam-e egyáltalán a blogolást. Miért tetszik,  vagy miért nem tetszik, ahogy blogolok. Ez a blog a futballról, a magyar politikáról és a hétköznapokról fog nagyrészt szólni. Előre szólok, hogy ne okozzon meglepetést, hogy aki jégkorong, kosárlabda vagy kézilabda stb.. szurkoló vagy sportoló és az eredményeire kíváncsi az rossz helyen jár.:)

Európa-bajnoki selejtezőt játszott a Magyar Labdarúgó-válogatott, Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban.Körülbelül 10000 néző látogatott ki a mérkőzésre, akik mellesleg a jegy megvásárlásával segítették a Devecseren és Kolontáron élő embereket, akik súlyos környezeti katasztrófán vannak túl. Egy környékbeli gátszakadás okozott, ami után vörösiszap-áradás következett be és öntötte el Devecser és Kolontár környékét, ahol több ezer ember élt. Sajnos áldozatokat is követelt a katasztrófa számuk eddig 7, de egy embert még mindig keresnek. Nem lehet még tudni, hogy ki/kik vagy mi a felelős ezért.

Folyamatosan vizsgálják a helyszínt, próbálják menteni a menthető dolgokat. A tűzoltók nem tudnak szivattyúzni, sem mert eldugítja a szivattyú szelepét az iszap. Lakhatatlanná váltak a házak, amiket elöntött a vörös-iszap, így az embereket kitelepítik a házakból. Hatalmas környezeti kár érte a területet. Nem tudni mekkora kár keletkezett a földben, ami beszívta ezt a mérgező iszapot. Súlyos égési sérüléseket is okozott az erősen lúgos vörös-iszap azoknál az embereknél, akik 1-2 órán-át voltak ebben a lúgos-iszapos vízbe.

Az MLSZ ezért a jegyekből befolyt összeget és a kihelyezett urnákba dobott pénzt ajánlja fel a rászoruló embereknek. Remélem, hogy ezek az adományok tényleg azokhoz az emberekhez el is jut, mert sajnos itt Magyarországon senkiben sem szabad megbízni. Én legalább is, ha milliomos lennék biztosan személyesen adnám át az adományomat, úgy biztosan tudom, hogy azok kapják meg a segítségemet akik rászorulnak. Tudni illik Magyarországon nem egy kamu, hamis adományvonal és szervezet alakult meg, akik ezzel reklámozzák magukat, közbe a felajánlott pénzösszegeket saját zsebükbe teszik... Felháborító, hogy ilyen létezik! Elnézést, ha kicsit ordenárén fejezném ki magam, de szerintem ezek az emberek gerinctelenek.

Na de térjünk vissza a meccsre! :)

Kiütéses sikert arattak a magyar fiúk. De ez nem volt meglepő, mivel a FIFA-világranglistán San Marino a 203.helyet foglalja el, míg a Magyar Labdarugó-válogatott az 51.helyen áll.

San Marinónak 3 hivatásos futballistája van, míg Magyarországnak minden játékosa hivatásos labdarúgó. Ez az jelenti, hogy a San Marino-válogatott futballistái nem csak a focival keresik a kenyerüket, hanem mással is foglalkoznak pl: könyvelők, jogászok stb..

Én úgy gondolom, ezzel a győzelemmel nem kell sokat foglalkozni, tovább kell lépni, hiszen kedden már újra reflektor-fénybe kerülnek a magyar játékosok mivel Finnország ellen fogunk idegenben játszani Európa-bajnoki selejtezőt. A finnek mellesleg a 64.helyen állnak, de nem szabad lebecsülni őket, hiszen a Hollandokkal is egy szoros meccsen 2:1 re kaptak ki. De ha kicsit jobban koncentrálnak a finnek, egy döntetlent is elérhettek volna idegenben.

Az igazi erőfelmérő kedden lesz játékosainknak. Én egy támadó futballt várok el és persze egy idegenbeli győzelmet. Tudom, kicsit meglepően hangzik de tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy ezek a fiúk. Dzsudzsák, Gera, Koman, Juhász, Szalai stb.., hogy ők folyamatosan a világ egyik legerősebb bajnokságában játszanak, gólpasszokat adnak, fontos gólokat lőnek vagy előznek meg. A Magyar Válogatott ugyan az 51.helyen áll, de biztos vagyok benne, hogy semmivel sem tudnak kevesebbet, mint pl: a 35.helyen álló Algériai Válogatott.

Két dolgot nem értek, hogy miért került be a keretbe Gyepes Gábor (aki ha fent van a pályán és épp Király Gábor védi a kaput akkor ezek ketten képesek összehozni egy öngólt, erre nem egyszer volt példa). A második, amit nem értek, hogy miért Király Gábor az első számú kapus? ,aki a Bundesliga 2-ben játszik (1860 Müchen-ben), mikor sokkal jobb Fülöp Márton, aki az angol másodosztályban (Ipswich Town-ban) játszik folyamatosan. Stabil kezdő a csapatban és elég jó helyen állnak a bajnokságban, míg szerintem Király már kiégett és ha formában is van nem olyan mint régen ezt pedig tudomásul kéne venni-e Egervárinak is. Mert az volt régebben a baj, hogy nem játszott a Sunderland-ben Fülöp, de most már folyamatosan játszik, mégsem elsőszámú kapus!

Szerintem az angol másodosztályban játszani folyamatosan és jól teljesíteni többet ér mint, ha a Bundesligában 2-ben érné el ezeket más. Számok nyelvén Fülöp 10 meccs alatt 9 gólt kapott és rájátszást érő 5. helyen áll csapatával (Priskinnel) az Ipswich Town-nal addig Király 7 meccs alatt 8 gólt kapott és a 6. helyen áll csapatával. Fülöp tehetséges és tapasztalt kapus nem csoda, hogy Roberto Mancini megakarja, szerezni második számú kapusnak (kispadosnak) Fülöpöt, aki 5 meccset védett kölcsönben a citynél és egész jól védett ezeken a meccseken. Egy probléma van csak ezzel, mit kezd Fülöp azzal, ha leigazolja a Manchester City?, mert úgy sem lenne kezdő, így a játéklehetősége szinte egyenlő a 0-val. Joe Hart Angol-válogatott kapust nem hiszem, hogy ki tudná szorítani a kezdőből. Kispadmelegítőnek meg minek mennyen el egy neves klubhoz?, egy ilyen jó kapus. Viszont, ha továbbra sem számít rá a kezdőben Egervári Sándor, én nem lepődnék meg ha elmenne valamelyik nagy klubba második kapusnak akár a citybe is, mert hiába van játékba Fülöp, hiába a jó teljesítmény így sem kell Egervárinak(Szövetségi Kapitánynak).

A finnekről még annyit tudni illik, hogy otthon bárkinek a dolgát megnehezítik. Az edzőjük inkább az idősebb, tapasztaltabb futballistákat játszatja. Mivel idegenben a Moldávoktól is kikaptak 2:0-ra így az edző állásába is kerülhet a keddi meccs, ha kikapnak a magyaroktól hazai pályán.

A jegyzőkönyv:

Magyarország 8:0 San Marino

Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 10.590 néző, vezette: Hannes Kaasik (észt)

Magyarország: Király - Vermes, Vanczák, Juhász, Laczkó - Elek (Vadócz, 63.), Dzsudzsák, Koman (Czvitkovics, 79.), Gera - Rudolf, Szalai (Priskin, 64.)

Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

San Marino: Simoncini - Valentini, Vanucci, Bacchiocchi (Albani, 52.), Della Valle - Vitaioli, Berretti, Bolli (Cervellini, 84.), Montagna - Marani, Vitaioli (Bugli, 77.)

Szövetségi kapitány: Giampaolo Mazza

Gólszerzők: Rudolf (10., 25.), Szalai (18., 27., 48.), Koman (60.), Dzsudzsák (89.), Gera (94., 11-esből)

Piros lap: Valentini (92.)
Sárga lap: Valentini (38.), Della Valle (42.)

A bejegyzés trackback címe:

https://thisishungary.blog.hu/api/trackback/id/tr672357268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pimpalini 2010.10.09. 01:36:34

Szia!

Nyugodtan moderálj ki, csak azért szólok, mert találtam néhány helyesírási és szerkesztési hibát, amit én kijavítanék. Szerintem érdemes lenne még egyszer átnézned a cikket, ami amúgy tetszetős.

Üdv, Én

ui.: Ákos vagy?:)

Football_Manager · http://thisishungary.blog.hu 2010.10.09. 08:22:01

Hello!

Köszi, hogy szóltál csak már este írtam és kicsit fáradt voltam.Nem Ákosnak hívnak.Valakivel biztos összekeversz...

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.10.10. 14:44:41

Azért én kivárnám, amíg Szalai nem csak a portás, meg a böllér ellen tud gólt lőni. Jó felépítésű, de nemzetközi szinten olyan lassú, mint egy lépegető! Én meg szavazást indítottam a válogatott védelméről, kíváncsi vagyok az eredményre!

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.10.10. 17:47:50

Köszi a hozzászólást, kiraktam az oldalad linkbe oldalra, hogy még többen megtalálják!
Igazad van, az igazi erőfelmérő kedden lesz, bár az még mindig csak a harmadik kalapból jövő ellenfél lesz. De a három pont szép eredmény lenne.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.10.10. 19:18:34

Szia! Köszi, én is szenvedtem vele rengeteget, néha nem működik, de elvileg így kell:
segitseg.blog.hu/2008/03/18/a_linkblog_oldaldoboz_hasznalata
süti beállítások módosítása