Még mielőtt bárki elkezdene számolgatni, esélyt latolgatni annak ajánlom, hogy nézze meg a Svédország-Magyarország (2:0) Európa-bajnoki labdarugó selejtezőjét és rá fog vagy rá kell, hogy jöjjön nekünk már az első meccsen elúszott minden esélyünk. Mellesleg a Hollandok 4:1-re ütötték ki a Svédeket hazai pályán (a Magyarok meg 6:1-re kaptak ki barátságos mérkőzésen!), szóval azt, amit Puhl Sándor mondott, hogy simán harcolhatunk a Svédekkel a második helyért a csoportban - ezt irreálisnak tartom! Az, hogy legyőztünk a Finn válogatottat az nem jelenti azt, hogy most már a football világ meghatározó, elit országai közt lennénk, és nagy eséllyel pályáznánk valamelyik dobogó helyért az Európa-bajnokságon.

A Sport TV „szakmai” vendégei: Puhl Sándor, Nyilasi Tibor és Faragó Richárd (riporter, kommentátor) szóval ők azok, akik tudnak nagy-nagy butaságokat mondani a televízióba. Hiába „értenek” a focihoz papíron mikor józan paraszti ésszel lehet látni a tényeket és nem azt mondjuk sok-sok ezer embernek élőbe, hogy van esélyünk, mert ebből a sok-sok ezerből sokan el is hiszik sajnos azokat a „butaságokat”. Mikor egyértelmű lesz, hogy ki fogunk kapni például a Hollandoktól. De, ők a médián keresztül azt táplálták bele az emberek fejébe, hogy van esélyünk még őket is megverni persze aztán kikapunk, és akkor sok ezer szurkoló elkezdi a válogatottat szidni, a meccsekre se járnak ki és így nem lesz, aki bíztassa, feltüzelje a játékosainkat.

Ezzel az egésszel azt akarom tömören mondani ne legyünk telhetetlenek, ne mondjunk nagyon nagy dolgokat a nyilvánosság előtt. Én örülnék a legjobban, ha ütőképes világhírű válogatottunk lenne de, ez nem így van és ezzel ne tessék az embereket megtéveszteni. Mert van érdeklődés a jó focira csak mikor tavaly 2009 szeptemberébe kikaptunk a Svédektől, akkor elveszett a remény nem csak matematikailag, hanem az emberekbe is és ezt nem szabad a médiának még egyszer megcsinálnia. Ne legyünk ostobák, mert könnyen „pofára” eshetünk!

A jegyzőkönyv:

Finnország 1:2 Magyarország

Helsinki, Helsinki Olimpiai Stadion, 15.000 néző, vezette: Alan Kelly (ír)

Finnország: Jääskeläinen - Pasanen, Heikkinen, Hyypia:, Moisander – R. Eremenko, Sparv (Litmanen, 71.) - Porokara (A. Eremenko, 71.), Väyrynen, Sjölund (Kuqi, 81.) - Forssell

Szövetségi kapitány: Stuart Baxter

Magyarország: Király - Vermes, Juhász, Lipták, Laczkó (Vanczák, 87.) - Vadócz (Pintér, 75.), Elek - Rudolf (Koman, a szünetben), Gera, Dzsudzsák- Szalai

Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

Gólszerzők: Forssell (86.), illetve Szalai (49.), Dzsudzsák (94.)

Sárga lap: Väyrynen (41.), illetve Lipták (37.), Elek (89.)

A bejegyzés trackback címe:

https://thisishungary.blog.hu/api/trackback/id/tr622369096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.10.13. 17:37:19

Látom hasonlóan látjuk a dolgokat, de sajnos az egész tél megint a "reménykedésé" lesz..
süti beállítások módosítása